Service / Storing lees de tips

Een storing is altijd vervelend, zeker als deze pas laat op de avond door u wordt opgemerkt!


Bij nood, bel onze 24-uurs servicedienst 06-12735247.
Van de Korput Installatiebedrijf beschikt daarom uiteraard over een eigen 24-uurs servicedienst. Wij zijn in noodgevallen altijd bereikbaar, dus ook buiten de bekende kantooruren. Op het nummer 06-12735247 helpen we u graag bij nood! Wellicht zult u begrijpen dat de 24-uurs service niet voor iedere storing hoeft worden ingeschakeld, sommige klussen kunnen ook tot de volgende dag wachten.

Afhankelijk van de urgentie en beschikbaarheid, lossen we de storing zo spoedig mogelijk voor u op. Mocht er niet direct een oplossing zijn, dan zullen we zorgen voor een tijdelijke oplossing en de volgende dag bij u terugkomen.Wat kunt u zelf doen?
Heeft u storing aan uw cv-/ combi ketel, check eerst de volgende punten!
Sommigen storingen zijn soms eenvoudig door u zelf op te lossen;

Is de waterdruk wel voldoende?
De waterdruk dient tussen de 1,5 en de 2,0 bar te zijn.  Indien de waterdruk lager is, kunt u dit zelf  eventueel bijvullen. Door de vulslang te koppelen tussen tapkraan en vul/aftapkraan, kan u de cv-installatie terug op druk zetten.

Heeft u wel spanning op uw toestel?
De spanning op het toestel is eventueel te controleren door te zien of u uitlezing heeft op het display van het toestel. Heeft u toestel geen display, kan u d.m.v. een verplaatsbaar toestel (schemerlamp, radio ect) controleren of deze wel werken op het stopcontact..

Zijn de batterijen van uw kamerthermostaat leeg?
Mogelijk zijn de batterijen leeg van uw kamerthermostaat. Sommigen thermostaten geven dit aan d.m.v. de melding “vervang batterijen”, of mogelijk heeft u al geen uitlezing meer. Andere thermostaten schakelen het cv-toestel zelfs volledig aan, en wordt het te warm binnen!  Herkent u één van deze punten, vervang dan de batterijen van uw kamerthermostaat.

Een druppende warmwaterkraan?
Door een druppende warmwaterkraan blijft de cv-combi ketel paraat voor het leveren van het warme tapwater. Daardoor schakelt het toestel niet terug naar de verwarm-stand voor de cv-installatie! U heeft dan geen storing aan het toestel, maar is dit eenvoudig op te lossen om alle warmwatertappunten na te lopen op een mogelijk druppende warmwaterkraan.

Welke code geeft het toestel aan?
De modernere toestellen geven een vaak storingscode aan. Noteer deze code en reset daarna het toestel. Soms kan het voorkomen dat het toestel weer normaal gaat functioneren. Valt het toestel herhaaldelijk op storing, bel dan onze storingsmonteur en meldt hem de code.

Onze diensten

Als geen ander weten wij hierdoor de juiste balans te vinden tussen prijs en kwaliteit. Betrouwbaarheid, lage gebruikskosten, service ability en de juiste functionele eigenschappen zijn zodoende gegarandeerd.